Możliwe, że to prawda, bo na moją kuzynkę o imieniu Kinga to różnie mówiliśmy, albo "Kinia" albo "Kankan " mnie też by się raczej nie podobało gdyby tak do mnie mówili
Wyjadacz
A ja mam na imię Daria . . . Przezywają mnie różnie są to zdrobnienia typu: Ducha, Darusia, Darunia, czasami Daruś, co brzmi jak zdrobnienie męskiego imienia Dariusz, czyli Darek, a poza tym u mnie w klasie są aż 4 Darie, a w szkole to już nie liczę . . .
U mnie to raczej rzadkie imię było, na palcach jednej ręki policzyć wszystkie Darie w szkole a w klasie nie mieliśmy ani jednej ciekawie ci się trafiło nie powiem xD Znam jedną Darie i to osoba mówiąca z niesamowitym przejęciem i bardzo szybko xD za każdym razem szeroko się uśmiecham jak słyszę jej imię xDDD
Wyjadacz
Fakt, że praktycznie każda Daria jaką znam mówi dużo, jednak na siebie jeszcze nie zwróciłam uwagi . . . Ja gadam dużo jak jestem w swoim towarzystwie, jednak jak nie znam osób to jakoś nie mogę się oswoić i raczej słucham . . .
Więc trochę nieśmiała jesteś? Ta moja Daria jest bardzo śmiałą osobą a ja osobiście też z deka nieśmiała.
W księdze imion pisze że Darie są inteligentne, energiczne i zaradne Odnoszą w życiu sukces i nie dają się kierować emocjom. Dbasz o wizerunek i ubierasz się elegancko XD Jesteś niestała w uczuciach.
Natomiast Weronika..fajnie się wywodzi z greckiego "niosąca zwycięstwo"
Masz zasady i jesteś rozsądna. Ale jesteś też tolerancyjna, i masz świetną pamięć. Cechuje Cie też pracowitość, dyscyplina i zapobiegliwość. Jesteś wymagająca a w związkach stała.
No i jak pasuję do was? Ja tam w takie rzeczy już nie wierze..bardzo się tym fascynowałam gdzieś tak do trzeciej gimnazjum (magią, znaczeniem imion i innymi bzdurami) . Czasem jest coś w tym ale raczej spotykałam tak różne osoby o takich samych imionach ..że..no wiecie ^ ^"
Ja jestem Natalia, czego się nie trudno domyślić po nicku
Swoję imię lubię, aczkolwiek wolałabym Julia.
Mama zawsze mi mówi, że właśnie chciała Julka, ale tata z bratem w ostateczności zadecydowali Natalia xD
Wyjadacz
Keti napisał:
Więc trochę nieśmiała jesteś? Ta moja Daria jest bardzo śmiałą osobą
a ja osobiście też z deka nieśmiała.
W księdze imion pisze że Darie są inteligentne, energiczne i zaradneOdnoszą w życiu sukces i nie dają się kierować emocjom. Dbasz o wizerunek i ubierasz się elegancko XD Jesteś niestała w uczuciach.
"
zgadza się . . . Co do mojego bynajmniej . . . Nie jestem tylko pewna tej inteligencji
Wyjadacz
Nie wiem czemu tak jest, że ludziom podobają się inne imiona
niż mają, ale praktycznie zazwyczaj tak jest . . .
Ja teraz sobie muszę wybrać patronkę do bierzmowania i myślę,
że wybiorę, albo Weronikę, albo Annę . . . No, ale cóż chyba nie
znam takiej osoby której imię podoba jej się w 100% Może i
jej imię się podoba, ale wolałaby mieć inne . . . No, ale to już nie
nasz wybór . . .
u mnie mama niestety pojechala po calosci i dala mi na imie oriana, dobrze ze nie jestem chlopcem bo bym byla dorian. niechcieli mnie zarejestrowac w urzedzie, tata poszedl sam i wyblagal kobiete zeby mnie tak zarejestrowala powiedzial ze go zona do domu nie wpusci i urzedniczka ulegla. dzis juz jest wiecej orian, ale kiedys to byla rzadkosc. i jak wszyscy tutaj nie nawidzeswojego imienia. mojej corce dalam na imie liliana, lila w skrocie. mam nadzieje ze bedzie jej sie podobalo jak dorosnie.
Ostatnio edytowany przez kochanie (2010-10-30 15:21:21)